زئولیت طبیعی یک ماده معدنی است که به صورت طبیعی در معادن وجود دارد و قابل برداشت است. در ایران معادن متعددی در شهر هایی همچون سمنان، شیراز و اصفهان و … وجود دارد.
این ماده معدنی در صنایع زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. گسترده ترین نوع زئولیت طبیعی، زئولیت کلینوپتیلولیت است که هم به صورت پودری و هم به صورت سنگ مورد استفاده قرار می گیرد.
این محصول دارای کاربرد های زیادی است که در ادامه به آن می پردازیم؛
زئولیت های معدنی چه خصوصیاتی دارند؟
زئولیت طبیعی دارای ساختمانی از بلور است که به صورت چهار وجهی می باشند. ساختمان کلی این چهار وجهی به صورت to4 است.
به صورت کلی تر زئولیت متشکل از آلومیناسیلیکات است، این ماده معدنی هیدارته فلزات قلیایی نیز می باشد. و به دلیل شکل ساختاری فیزیکی که دارد قابلیت ها و خواص بسیار ویژه ای دارد.
این ماده معدنی دارای موادی از جمله کلسیم، منیزیم، استرانسیم و باریم است. تمامی این ماده ها، مواد تشکیل دهنده این محصول هستند.
زئولیت طبیعی دارای ساختمان سه بعدی است که بر روی بدنه آن حفره هایی وجود دارد. لازم به ذکر است که زئولیت طبیعی دارای ناخالصی بیش تری نسبت به زئولیت ها سنتزی و مصنوعی می باشد.
طبقه بندی زئولیت ها
زئولیت ها را بر اساس نحوه تشکیل شدن در دو دسته کلی قرار می دهند که به صورت زئولیت طبیعی و زئولیت مصنوعی می باشد.
هر یک از این زئولیت ها دارای دسته بندی هایی هستند که هر کدام در کاربرد هایی مورد استفاده قرار می گیرند.
خواص فیزیکی و شیمیایی هر یک نیز متفاوت می باشد. بیش ترین کاربرد زئولیت های مصنوعی در صنعت است.
با توجه به این که درخواست های زیادی برای استفاده از محصول در صنعت های مختلف بوده است، باعث شده تا مطالعات زیادی بر روی این محصول صورت بگیرد.
بهتر است بدانید چیزی در حدود ۵۰ نوع زئولیت طبیعی و ۱۵۰ نوع زئولیت مصنوعی به تولید رسیده است. همچنین با توجه به این که ذخایر عظیمی در سرار جهان پیدا شده است که این کانی ها و زئولیت های طبیعی در آن ها قابل برداشت هستند، زئولیت های طبیعی نتوانسته اند جایگزینه زئولیت مصنوعی شوند.
زئولیت های طبیعی همان طور که می دانید بیش ترین کاربرد را در صنعت کشاورزی دارند.
کاربرد زئولیت در کشاورزی
طبق تحقیقات صورت گرفته محصولات کشاورزی که با استفاده از زئولیت به دست آمده اند دارای کیفیت بهتری هستند. ضمن این که خاک کشاورزی نیز دچار فرسایش و از بین رفتن نمی شود.
چرا که زئولیت طبیعی مورد استفاده در صنعت کشاورزی قادر است آب اضافه و منابع مفید موجود در خاک را در خود جذب کند و به مرور زمان از آن ها استفاده کند.
وقتی زئولیت این آب و مواد معدنی را در خود جذب می کند به مرور زمان و طی واکنش هایی اقدام به رحا سازی آن ها می کند که به مرور زمان گیاه می تواند از آب و منابع معدنی استفاده نماید.
همچنین دیگر کاربردی که دارد این است که از آن برای تصفیه نمودن آب های کشاورزی استفاده می شود. وقتی آب های زیر زمینی بر اثر اتفاقاتی آلودده می شود، این آلودگی وارد گیاه شده و به چرخه غذایی انسان و حیوان می رسد.
می تواند آسیب های جبران ناپذیری را بر روی نسل انسان داشته باشد، زئولیت کشاورزی از این آسیب ها جلوگیری به عمل می آورد.
صادرات زئولیت کلینوپتیلولیت از ایران
ما به عنوان یکی از مراکز پخش مستقیم زئولیت کلینوپتیلولیت می توانیم شما را برای صادرات این محصول همراهی کنیم. ضمن این که برای دریافت قیمت و ثبت سفارش تنها یک تماس تلفنی کافی است.