زئولیت کشاورزی

کاربرد زئولیت در کشاورزی + زئولیت کشاورزی

همه ما شاهد این هستیم که هر سال میزان بارندگی ها کم تر از سال قبل می شود و کم شدن میزان بارندگی باعث شده حاصلخیزی زمین های زراعی نیز کاهش پیدا کند، اما تا به حال به این فکر کرده اید که راه حلی برای این مشکل وجود دارد یا نه؟!

در اینجاست که کاربرد زئولیت در کشاورزی مهم و حیاتی می شود، اما قبل از آن باید بدانیم اصلا زئولیت کشاورزی چه تاثیری در زمین های زراعی و محصولات دارد؛ یا اصلا زئولیت کشاورزی چیست؟!

در ادامه همه چیز را راجع به زئولیت کشاورزی و همچنین کاربرد زئولیت در کشاورزی ذکر خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.

زئولیت کشاورزی

خب حالا به سراغ شناخت بیشتر زئولیت کشاورزی می رویم. در اینجا قرار هست بدانیم که زئولیتت کشاورزی چیست و چگونه می تواند روند زراعت را بهبود ببخشد.

زئولیت کشاورزی یکی از مواد معدنی از میان هزاران ماده معدنی است که ظاهر و ساختار متخلخل آن باعث شده تا این ماده معدنی نسبت به سایر مواد معدنی متمایز باشد.

شاید برخی دیگر از مواد معدنی هم مشابه با زئولیت کشاورزی دارای ساختار متخلخل باشند، همانند رس اما منافذ موجود در زئولیت ساختار محکم تری دارد که اجازه ورود و خروج و جا به جایی مولکول ها را به راحتی نمیدهد.

وجود این منافذ در روی بدنه زئولیت سبب شده تا به محض برخورد آب و مایعات به زئولیت، این رطوبت جذب این ماده معدنی شود.

در این هنگام ساختار متخلخل زئولیت کشاورزی اجازه خروج را به این رطوبت جذب شده نمی دهد و تا مدت طولانی آن را در خود نگه می دارد. جالب تر اینجاست که زئولیت حتی رطوبت موجود در هوا را نیز در خود جذب می کند.

شاید تا الان متوجه شده باشید که زئولیت کشاورزی چیست و چگونه می تواند باعث بهتر شدن کشت و کار شود.

بله درست است، زئولیت کشاورزی زمانی که به خاک زراعی افزوده شود در طول شب که میزان آب و رطوبت موجود در هوا بیشتر است، آن را به خود جذب می کند و در طول روز با کم تر شدن رطوبت سطح به تدریج آب جذب شده را آزاد می کند.

خرید مستقیم زئولیت کشاورزی

 

کاربرد زئولیت در کشاورزی چیست

تا اینجای مقاله کمی در رابطه با اینکه کاربرد زئولیت در کشاورزی چیست اطلاعاتی کسب کردیم و قرار است کمی تخصصی تر به این موضوع بپردازیم.

بهتر است بدانید که زئولیت کاربرد های مختلفی در صنعت، کشاورزی و دامپروری و .. دارد. اما 6 کاربرد مهم زئولیت در کشاورزی به شرح ذیل است:

1.       زئولیت کشاورزی باعث جذب رطوبت و آب می شود و آن را برای مدت طولانی حفظ و ذخیره می کند.

2.      دیگر کاربرد زئولیت در کشاورزی به منظور جلوگیری از اصراف در مصرف کود شیمیایی و آلودگی کودی است.

3.    زئولیت کشاورزی به طور چشم گیری بازدهی خاک زراعی و باغی را افزایش می دهد.

4.     بهره گیری از زئولیت به منظور تصفیه کردن آب و خاک آلوده

5.    تاثیر زئولیت در افزایش تولید محصولات کشاورزی

6.      استفاده از زئولیت برای افزایش میزان بهره وری کود حیوانی

زئولیت کشاورزی (کود هوشمند)

اعجاب انگیز ترین خاصیت زئولیت کشاورزی قوه تشخیص آن است. به زئولیت کشاورزی کود هوشمند هم گفته می شود و علت این نام گذاری به دلیل این است که زئولیت دارای ظرفیت تبادل کاتیونی خیلی زیادی است و از همین جهت قادر است به خوبی تشخیص دهد چه عنصری در خاک زیاد و یا کم است.

از همین رو کود هوشمند یا زئولیت کشاورزی در صورتی که به طور مثال کود ازت مانند اوره زیاد داده شود مقدار زیادی آن را جذب کرده و با پتاسیمی که در ساختار خودش دارد جایگزین می کند و به این صورت با کاهش تنش در گیاه از ورود و تکثیر بسیاری از آفات و بیماری ها در گیاه خودداری می کند.

در واقع زئولیت به عنوان یک ماده جادویی به عنوان یک ماده سیستمیک در خاک تفکر سیستمی در کشاورزی را به خوبی احیا می‌کند.

آزاد سازی تدریجی کودها توسط زئولیت می‌تواند در نتیجه واکنش‌های تبادل یونی خاک‌ها با زئولیت یا از طریق ترکیبی از واکنش‌های تبادل یونی و تجزیه مواد کانی حاصل شود. تحقیقات ثابت کرده‌اند که اصلی‌ترین مواد مغذی گیاه از طریق این مراحل تأمین می‌شوند.

این در حالی است که استفاده از زئولیت در ترکیب با مواد کانی قابل تجزیه به منظور بهره‌برداری از پدیده آزاد سازی مواد مغذی در نتیجه تبادل یونی و فرایندهای تجزیه که به دنبال آن اتفاق می‌افتد در تحقیقات جدید مورد توجه قرار گرفته‌است.

زئولیت در کشاورزی و مزایای آن

زئولیت در کشاورزی و مزایای آن

از زئولیت کشاورزی به سه شکل و شیوه می توان استفاده کرد، زئولیت کشاورزی را می توان به خاک کشاورزی اضافه کرد و یا با آبیاری آن را وارد زمین زراعی نمود و یا به صورت کود از آن بهره برد. در ادامه به مزیت های استفاده در هر شیوه اشاره کوتاهی خواهیم نمود.

مزایای استفاده از زئولیت کشاورزی در آبیاری

مقدار مصرف زئولیت در کشاورزی

همانطور که قبل تر اشاره کردیم یکی از کاربرد های زئولیت کشاورزی در آبیاری است و این روش مزایای خاص خود را دارد. به طور مثال این روش تا میزان قابل توجهی مصرف آب را کاهش می دهد و باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود.

این موضوع در مناطق کم بارش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از دیگر مزایای زئولیت کشاورزی در آبیاری کاهش میزان شوری آب و حذف فلزات سمی موجود در آب است.

زئولیت کشاورزی با تصفیه کردن و سالم سازی پسابهای آلوده شهری آن را قابل استفاده برای مزارع و باغ ها می کند.

مزایای استفاده از زئولیت کشاورزی در خاک

نحوه استفاده زئولیت در کشاورزی

 

  • روش دیگر مصرف زئولیت کشاورزی استفاده از آن در خاک  است، که در این روش مصرف فوائدی اعم از موارد زیر را می توان ذکر نمود؛
  • افزایش نسبت خاکدانه های مقاوم در آب.
  • جلوگیری از شستشوی ازت خاک در اثر آبیاری و باران.
  • جلوگیری ازفرسودگی وهدر رفتن خاک به سبب قابلیت بالای جذب آب و رطوبت.
  • جذب رطوبت های موجود در هوا و خاک و آزاد سازی تدریجی آن به خاک.
  • بهبود تهویه مطلوب خاک و تامین اکسیژن مصرفی.
  • بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و بهبود شرایط سیستم اکولوژیک.
  • تقویت بسیار مطلوب خاکهای کشاورزی تحت کاشت گیاهان غده ای مانند سیب زمینی، پیاز و چغندر.
  • جلوگیری از فقیر شدن خاک از مواد اولیه به دلیل خاصیت تبادل یونی بالا و اصلاح مجدد آن
  • تنظیم pH خاک و متعادل کردن آن در حد مطلوب.
  • تنظیم پتاسیم خاک و در نتیجه بهبود کیفیت گیاه و مرغوبیت میوه و مزه آن.
  • افزایش فعالیت های بیولوژیکی و میکروارگانیسمی.
  • کاهش شوری خاک
  • بهبود و کنترل رطوبت خاک در نتیجه اثر مثبت بر میکرو فلور خاک.
  • افزایش بالانس نیتروژنی بویژه در خاک‌های نیتروژنی (30-20 درصد)
  • کاهش اثر عناصر سمی در خاک با جذب آرسنیک، کادمیوم، روی، مس و سرب و غیره.
  • نگهداری بلند مدت اثر کودهای شیمیایی و طبیعی و کاهش میزان شستشوی مواد غذایی موجود در خاک
  • شکل دهنده خاک‌های کشاورزی و جلوگیری از ایجاد کلوخه

مزایای استفاده از زئولیت کشاورزی در کود

کاربرد زئولیت در کشاورزی

مصرف زئولیت کشاورزی به صورت کود باعث کوتاه تر شدن زمان تخمیر کود های دامی بین 4 تا 5 برابر می شود. همچنین از دیگر تاثیرات و مزایای آن پاستوریزاسیون کودهای آلی، کمپوست ودامی و نیز باعث از بین بردن عناصر سمی و قارچی موجود در آن‌ها بخصوص افلاتوکسین خواهد شد.

این نوع مصرف به عنوان کود زئولیت تمام انگل ها و تخم های علف هرز را نیز که در کود های طبیعی وجود دارد از بین خواهد برد. همچنین باعث از بین رفتن بوی نامطبوع کود های طبیعی و تازه خواهد شد.

به علاوه استفاده از زئولیت کشاورزی در کود باعث جذب سریع اوره کودهای طبیعی و تبدیل آن به نیتروژن قابل جذب خواهد شد.

باشد به مرور زمان و در بلند مدت به خاک وارد می‌کند.

عموما خاک هایی که در آن غلات و گیاهان غده ای -که مصرف کننده مواد غذایی در خاک هستند- کشت شده با کاهش مواد غذایی مواجه می شود و به مرور زمان موجب فقیر شدن خاک می‌شود. کابرد کود زئولیت در کشاورزی موجب تقویت خاک و افزایش عناصر غذایی موجود در خاک خواهد شد.

از مهم ترین ویژگی ها و کاربرد زئولیت در کشاورزی جلوگیری از فقیر شدن خاک است که این هم به واسطه دارا بودن خاصیت کاتیونی بالای آن است.

به علاوه زئولیت میزان ph خاک را تنظیم می کند و باعث اصلاح خاک های اسیدی می شود. چرا که این ماده معدنی موادی که به شدت اسیدی هستند مانند آهن و آلومینیوم را به خود جذب می کند.

زئولیت کشاورزی میزان فعالیت میکروارگانیسم‌ها در خاک را افزایش می دهد و در نتیجه این موضوعت باعث بهبود کیفیت خاک خواهد شد.

همچنین از دیگر کاربرد زئولیت در کشاورزی برای خاک می توان به قدرت تنظیم پتاسیم خاک و در نتیجه بهبود گیاهان و کیفیت میوه های آنها اشاره کرد.

رفع کردن شوری آب با استفاده از زئولیت کشاورزی امکان پذیر است و این امکان وجود دارد تا با مصرف زئولیت مناسب برای کشاورزی، عناصر سمی موجود در خاک مانند آرسنیک، کادمیوم، روی، مس و سرب از خاک به زئولیت را جذب کرد. در نتیجه موجب پاکسازی خاک از این عناصر سنگین خواهد شد.

 

مضرات زئولیت کشاورزی + انواع زئولیت کشاورزی

کاربرد زئولیت در کشاورزی چیست

 

زئولیت کشاورزی به خودی خود ضرری ندارد اما اگر از آن به درستی استفاده نشود ممکن است آسیب زا باشد. از همین رو قبل از اقدام به خرید زئولیت کشاورزی باید انواع زئولیت کشاورزی را به خوبی بشناسید و  از نحوه استفاده از زئولیت کشاوری نیز آگاهی کامل داشته باشید.

مثلا اگر بیش از اندازه از زئولیت هایی که فقر سدیم، پتاسیم و کلسیم دارند استفاده کنید با جذب این موارد از خاک به درون خاک باعث فقیرتر شدن خاک و کاهش رشد گیاه خواهد شد.

خواص زئولیت در کشاورزی

از جمله خواص زئولیت در کشاورزی افزایش کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی است، اما در کنار این مزیت بزرگ خواص دیگری هم دارد که در ادامه خیلی کوتاه اشاره خواهیم کرد؛

1.       به دلیل این که آزادسازی مواد غذایی مورد نیاز گیاه به موقع اتفاق افتاده و این مواد غذایی در دسترس گیاه بوده عملکرد و وزن محصولات زراعی افزایش می یابد.

2.      شادابی دائمی محصولات کشاورزی به دلیل در دسترس نگاه داشتن و هدایت به موقع مواد غذایی توسط زئولیت کشاورزی

3.    زئولیت کشاورزی موجب ضخیم تر و مقاوم تر شدن پوسته میوه و محصولات کشاورزی می شود و در نتیجه نگهدداری از آن ها در انبار و سیلو راحت تر است و میزان خرابی و کپک زدگی به حداقل می رسد.

4.     یکی از ویژگی‌های مهم زئولیت ها این است که حاملان آفت کش ها و سم ها می باشند. زئولیت مواد معدنی و املاح فراوانی دارد که این املاح را به تدریج به خاک اضافه کرده و در نتیجه شاهد افزایش مواد معدنی گیاه خواهیم بود.

5.    ویژگی های ظاهری گیاه و میوه ها، عطر، رنگ، طعم و مواد مغذی درون آن ها به واسطه افزایش املاح و مواد معدنی زئولیت کشاورزی بهبود می یابد.

6.      استفاده از زئولیت پتاسیمی در باغداری، ریزش شکوفه و ریزش میوه های نارس را کاهش می دهد.
خاصیت تبادل یونی بالای کود زئولیت معدنی، موجب افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری‌های مختلف قارچی وباکتریایی خواهد شد.

7.     زئولیت پتاسیمی کشاورزی رشد ریشه گیاهان را افزایش داده و موجب استقرار بهتر گیاه در خاک می شود.

8.     زئولیت در باغ های میوه موجب استقامت بیشتر درخت در برابر کم آبی می‌شود.

9.     تحقیقات نشان داده استفاده از زئولیت کشاورزی در غلات، سبزیجات و میوه ها موجب افزایش راندمان تولید محصول تا ۶۳ درصد نیز شده است.

10.   یکی از از قارچ های شایع در محصولات کشاورزی آفلاتوکسین می باشد. به کاربردن زئولیت کشاورزی مانع از ایجاد سطح بالای آفلاتوکسین در محصولات کشاورزی می شود.

زئولیت ها و کاربرد آنها در کشاورزی

زئولیت ها و کاربرد آنها در کشاورزی

در ادامه کاربرد زئولیت در کشاورزی و اثرات آن بر کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی را بررسی خواهیم کرد. از جمله کاربردهای زئولیت در کشاورزی تاثیر آن بر روی خاک کشاورزی است.

استفاده از زئولیت کشاورزی در خاک موجب جلوگیری از آبشویی عناصر غذایی مختلف می شود. زیرا زئولیت این عناصر را در ساختار خود جذب کرده و حفظ می کند و زمانی که گیاه بدان نیاز داشته باشد به مرور زمان و در بلند مدت به خاک وارد می‌کند.

عموما خاک هایی که در آن غلات و گیاهان غده ای -که مصرف کننده مواد غذایی در خاک هستند- کشت شده با کاهش مواد غذایی مواجه می شود و به مرور زمان موجب فقیر شدن خاک می‌شود. کابرد کود زئولیت در کشاورزی موجب تقویت خاک و افزایش عناصر غذایی موجود در خاک خواهد شد.

از مهم ترین ویژگی ها و کاربرد زئولیت در کشاورزی جلوگیری از فقیر شدن خاک است که این هم به واسطه دارا بودن خاصیت کاتیونی بالای آن است.

به علاوه زئولیت میزان ph خاک را تنظیم می کند و باعث اصلاح خاک های اسیدی می شود. چرا که این ماده معدنی موادی که به شدت اسیدی هستند مانند آهن و آلومینیوم را به خود جذب می کند.

زئولیت کشاورزی میزان فعالیت میکروارگانیسم‌ها در خاک را افزایش می دهد و در نتیجه این موضوعت باعث بهبود کیفیت خاک خواهد شد.

همچنین از دیگر کاربرد زئولیت در کشاورزی برای خاک می توان به قدرت تنظیم پتاسیم خاک و در نتیجه بهبود گیاهان و کیفیت میوه های آنها اشاره کرد.

رفع کردن شوری آب با استفاده از زئولیت کشاورزی امکان پذیر است و این امکان وجود دارد تا با مصرف زئولیت مناسب برای کشاورزی، عناصر سمی موجود در خاک مانند آرسنیک، کادمیوم، روی، مس و سرب از خاک به زئولیت را جذب کرد. در نتیجه موجب پاکسازی خاک از این عناصر سنگین خواهد شد.

دیگر کاربرد زئولیت در  کشاورزی

2)کاربرد زئولیت در جیره غذایی دام و طیور

3)مصرف زئولیت در استخر پرورش ماهی

مقدار مصرف زئولیت در کشاورزی

مقدار مصرف زئولیت در کشاورزی چیزی بین 1500 تا 2000 کیلوگرم در هر هکتار زمین زراعی است. و میزان مصرف زئولیت کشاورزی در باغات هم چیزی در حدود 2000 تا 3000 در هر هکتار با توجه به سن درخت ها و آنالیز میزان آب و … است.

اما توصیه اکید ما در مجموعه مفید است است که پس از خرید زئولیت کشاورزی به منظور شروع مصرف آن حتما با کارشناسان ما مشورت نمایید؛ تا مقدار مصرف زئولیت در کشاورزی را به درستی متوجه شوید.

نحوه استفاده زئولیت در کشاورزی

قبل تر اشاره کوتاهی به نحوه استفاده زئولیت در کشاورزی اشاره داشتیم و گفتیم به چندین روش امکان استفاده از آن وجود دارد.

به طور مثال یکی از نحوه استفاده زئولیت در کشاورزی افزودن آن به خاک کشاورزی است. و دیگر روش های مصرف زئولیت کشاورزی استفاده از آن در آبیاری بوده و روش سوم نیز مصرف کود زئولیت است.

اما برای هر محصول با هر میزان سن و سالی از درخت و سایر فاکتور ها میزان و نحوه استفاده زئولیت در کشاورزی متفاوت است. بنابراین بهتر است با کارشناسان مربوطه مشورت نمایید.

قیمت زئولیت کشاورزی

قیمت زئولیت در کشاورزی به عوامل و فاکتور های متعددی بستگی دارد و همچنین قیمت زئولیت کشاورزی بسته به نوع آن متفاوت است.

به همین جهت به منظور آگاهی بیشتر در زمینه قیمت زئولیت کشاورزی بهتر است با بخش فروش مجموعه مفید در تماس باشید.

خرید زئولیت کشاورزی + فروش زئولیت کشاورزی

خرید زئولیت کشاورزی از مجموعه مفید در هر حجم و مقداری امکان پذیر است. ضمن این که صادرات زئولیت کشاورزی از طریق مجموعه ما با شرایط و امکانات ویژه صورت میگیرد.

فروش زئولیت کشاورزی به صورت عمده با نازلترین قیمت و بهترین شرایط، جهت آگاهی بیشتر با ما تماس بگیرید.

سفارش زئولیت کشاورزی
تماس بگیرید