صفحه اصلی > زئولیت : کاربرد زئولیت در صنعت تصفیه آب

کاربرد زئولیت در صنعت تصفیه آب

یکی از خواسته های مسئولین هر کشوری برای بهتر شدن شرایط زندگی مردم ، تصفیه آب هست .

ایران هم تحقیقات بسیاری در این زمینه داشته است .

زئولیت از بهترین روش هایی است که میتواند جایگزین هزینه های زیادی برای تصفیه آب شود .

تصفیه آب با زئولیت بسیار ازران خواهد بود.

از آن جایی که منابع آب آشامیدنی در معرض آلودگی قرار دارند ، نیاز به تصفیه مناسب برای از بین بردن عوامل ایجاد کننده بیماری را دارند.

از روش های متفاوتی جهت تصفیه سیستم های آب آشامیدنی عمومی استفاده می شود .

امروزه شایع ترین روش ها در تصفیه آب استفاده شده توسط سیستم های آب درمانی عبارتند از:

  • انعقاد و انجماد :

اولین گام در تصفیه آب انعقاد و انجماد است. با اضافه کردن مواد شیمیایی با بار مثبت به آب ، باعث خنثی شدن بار منفی خاک و ذرات دیگری که در آب ریخته شده ، می شود.

  • رسوب گذاری :

رسوب گذاری، توده های ته نشین شده به دلیل وزن  بالای خود به پایین آب منتقل می شود. این فرآیند پاکسازی رسوب نامیده می شود.

  • تصفیه :

در طی رسوب گذاری توده های ته نشین شده به دلیل وزن بالای خود به پایین بخش تامین آب منتقل می شوند .به این فرآیند پاکسازی رسوب تصفیه گفته می شود.

  • ضد عفونی :

پس از اینکه آب تصفیه شد :

یک ضد عفونی کننده (مانند کلر، کلرامین) برای کشتن هر گونه انگل، باکتری و ویروس های باقی مانده اضافه می شود

بررسی خواص کاتالیزوری و پایداری زئولیت های اصلاح شده ، باعث می شود:

از آن ها در تخریب کاتالیزوری آلاینده های آلی استفاده کنیم.

زئولیت ها می توانند کاتیون های نامطلوب موجود در آب آشامیدنی را تصفیه کنند.

کاربرد زئولیت در تصفیه آب و فاضلاب

سنگ زئولیت

ماده معدنی زئولیت از گروه آلومینوسیلیکات هیدراته است که دارای ساختار چهارضلعی می باشد و توسط کانی شناس سوئدی اکسل فردریک کرونستد در سال ۱۷۵۶ میلادی نام گذاری شد .

این دسته از ماده های معدنی به دلیل قدرت کاتالیزوری بالا و تبادل یونی و قدرت جذب بالایی که دارند ، می توانند مواد آلی و  فلزات سنگین و آلاینده های موجود در آب و فاضلاب را از بین ببرند .

با توجه به ویژگی هایی که از این کانی بیان شد ، از آن در صنعت های متفاوتی می توان استفاده کرد ، که مهم ترین آن تصفیه آب می باشد . از این کانی می توان در فیلترهای شنی استفاده کرد ،تا یون های فلزات را جذب کرده و سبب کاهش درجه سختی آب شود.

یکی دیگر از کاربردهای زئولیت ، حذف مواد آلاینده از قبیل نیتروژن و فسفر از فاضلاب بهداشتی و شهری به وسیله خاصیت تبادل یونی ، قبل از ورود آن ها به طبیعت است . البته از اسید شویی در کنار استفاده از زئولیت نیز به منظور افزایش قدرت آن استفاده میشود.

یکی از مشکلات بزرگ در صنعت تصفیه آب آشامیدنی  ، وجود یون های فلزات  سنگینی از جمله کلسیم، منیزیم، روی و آلومینیوم در آب می باشد که درجه سختی آب را افزایش می دهد .

این مواد آسیب هایی را به بدن از جمله دستگاه گوارشی وارد می کند ، و بدن را مستعد تولید سنگ مثانه و کلیه می کند .

در نتیجه لازم است تا با روش های مختلف درجه سختی آب را کاهش داد .

کاربردی ترین روش در تصفیه آب آشامیدنی  استفاده از زئولیت می باشد .

زئولیت ها با قدرت بالایی که در تبادل یونی و حذف یون های فلزات سنگین دارند می توانند در افزایش کیفیت آب و حذف رنگ و بو و کدورت آن تاثیر بسیار مطلوبی ایجاد کنند. در واقع قدرت این مواد در از بین بردن آلاینده های موجود در آب به نوع آلاینده ها و مقدار آنها و همچنین ph و مقدار آمونیاک و همچنین دمای آب بستگی دارد.

همان طور که گفته شد از زئولیت در تصفیه فاضلاب ها هم استفاده می شود . زئولیت های اصلاح شده در حذف مواد سمی و آرسنیک و ذرات رادیواکتیو که در فاضلاب های صنعتی وجود دارند ، قدرت بالایی دارند .

با توجه به خاصیت  قدرت جذب بالا زئولیت ها ، می توان از آن ها برای جذب گازهایی از قبیل فرمالدئید و مونواکسید کربن موجود در فاضلاب های صنعتی استفاده کرد.

اساس کار زئولیت

علت کارایی گسترده زئولیت در صنایع مختلف، خواص کاتالیزوری، تبادل یونی و جاذب این ماده معدنی می باشد که تاثیر بسیار زیادی در حذف فلزات سنگینی مانند آهن، منگنز، روی و مس می تواند داشته باشد. اساس کار زئولیت به شرح زیر می باشد:

  • خاصیت کاتالیزوری

یکی از مهم ترین خاصیت های زئولیت ها قدرت بالای آنها در سرعت بخشیدن واکنش های شیمیایی بر پایه اسید و دارای مواد آلی اشاره نمود. به همین علت است که این مواد در پالایشگاه های نفت و پتروشیمی کارایی زیادی دارد و در تسریع واکنش های آنها به صورت تاثیر گذار عمل می کند.

قدرت جذب بالا

یکی دیگر از ویژگی های بسیار مهم زئولیت قدرت جذب بالای آن است. متخلل بودن سطح رویی زئولیت برای غربال گری مولکول هایی با اندازه های مختلف یک نقطه مثبت به شمار می رود. این مواد هم چنین قدرت بالایی در جذب آب و برخی از مواد آلی فرار در هوا دارند.

تبادل یونی

سختی گیری و حذف فلزات باردار معلق ، از بزرگترین مشکلات در تصفیه آب، می باشد که به روش های متفاوتی از جمله تبادل یونی می توان این مشکل را برطرف کرد .  ساختار متخلل زئولیت دارای کاتیون های هیدراته می باشند که نقش موثری در تبادل یونی می توانند  ایفا کنند. زئولیت  توانایی دارد ، آلومینیوم و یون سایر فلزات سنگین  را با تبادل یونی  حذف کند ، به همین علت در تصفیه آب آشامیدنی کاربرد زیادی دارد.

مزایای زئولیت در تصفیه آب و فاضلاب

زئولیت کلینوپتیلولیت

از مهم ترین مزایای استفاده از زئولیت در تصفیه آب و فاضلاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی جذب بالا و حذف گازهای سمی از فاضلاب صنعتی
  • توانایی بالا در کاهش سختی آب و حذف فلزات سنگین از جمله روی، مس، آهن، منیزیم و آهن که در آب وجود دارند .
  • کدورت، رنگ و بو آب را از بین می برد
  • آمونیاک موجود در لجن و آب های استخر را که برای رشد ماهی ها فوق العاده مضر می باشند را از بین می برد .
  • قدرت آبگیری بالایی دارد .
  • قیمت ارزان نسبت به رزین دارد .
  • سبب طراحی و تولید انواع فیلترهای تصفیه آب میشود.

خرید زئولیت با بهترین قیمت

مقالات مرتبط

زئولیت سنتزی | خرید انواع زئولیت سنتزی

زئولیت یکی از کانی های معدنی محسوب می شود که این محصول در انواع طبیعی و مصنوعی وجود دارد که هر کدام از لحاظ کاربرد و ویژ گی با هم متفاوت هستند. زئولیت سنتزی مصن

9 اکتبر 2024

خرید زئولیت در اصفهان | صادرات مواد معدنی به دیگر کشور ها

خرید زئولیت در اصفهان توسط شرکت ها و مراکز صنعتی و تجاری که در این شهر فعالیت می کنند انجام می شود. همچنین امروزه به دلیل پیشرفت های زیادی که در صنعت داشتیم توا

22 سپتامبر 2024

خرید زئولیت در اصفهان | تولید و عرضه آن در بازار

خرید زئولیت در اصفهان از مرکز فروش زئولیت در اصفهان امکان پذیر است. زئولیت نوعی ماده معدنی است که از آلومینوسیلیکات تشکیل شده است و یکی از مهمترین کاربرد های آن

22 سپتامبر 2024

دیدگاهتان را بنویسید