صفحه اصلی > بنتونیت : بنتونیت چیست؟ | قیمت خرید و کاربرد بنتونیت (Bentonite)

بنتونیت چیست؟ | قیمت خرید و کاربرد بنتونیت (Bentonite)

بنتونیت

بنتونیت چیست؟

بنتونیت نوعی خاک رس طبیعی بوده که دارای ویژگی هایی همچون جذب آب و خاصیت چسبندگی بالا است. عمده ماده تشکیل دهنده بنتونیت کانی به نام مونت موریلونیت است.

بتونیت نوعی خاک ریزدانه ای است که عمدتا 85 درصد آن از خاک رسی از نوع مونت موریلونیت تشکیل شده، این ماده برخلاف باور عموم یک کانی نیست، بلکه مجموعه ای از کانی ها سنگ بنتونیت را تشکیل می دهند.
حال یکی از ویژگی های رس مونت موریلونیت دارا بودن ساختاری مشکل از حفره ها بوده که این حفره ها در سایز نانو بوده و حفره ها روی خواص بنتونیت تاثیر گذار هستند. در این مقاله از سایت بازرگانی مفید اطلاعات  بیشتری درباره این ماده معدنی در اختیار شما کاربران محترم قرار خواهیم داد.

به نقل از جهان شیمی:

 

بنتونیت نوعی سنگ و خاک معدنی آتشفشانی است که به طور عمده از خاک رس تشکیل شده است. این ماده وقتی در تماس با آب قرار می گیرد، باد کرده و متورم می شود. بیشترین ساختار این ماده از کانی مونت موریلونیت است. این کانی از باقی مانده های دوران زمین شناسی کرتاسه و جزء اولین یافته های این علم در شیل بنتون است. بنتونیت انواع مختلفی دارد که با توجه به عناصری که بیشترین مقدار را در ترکیب آن داشته باشد، نام گذاری می شود.

ویدیو  بنتونیت (Bentonite) چیست؟

قیمت بنتونیت در بازار ایران

قیمت بنتونیت در بازار ایران بر اساس درجه کیفی محصول  و معیار های دیگری همچون، سطح خلوص کانی مونت موریلونیت، دانه بندی محصول و همچنین کاربردهایی که دارد متغییر است. اما به صورت کلی قیمت هر تن بنتونیت از 700 هزار تومان تا 2 میلیون تومان در بازرگانی مفید عرضه می شود. برای اطلاعات بیشتر در باره این محصول و یا ثبت سفارش و خرید عمده بنتونیت می توانید با شماره زیر تماس حاصل کنید.

تاریخچه بنتونیت (Bentonite)

تاریخچه بنتونیت به 5000 هزار سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد که در آن زمان مردم قبرس از بنتونیت های کلسیمی به منظور بالا بردن ضخامت پارچه های پشمی و همچنین شست و شو استفاده می کردند. تا این که در قرن گذشته، از قابلیت استفاده از بنتونیت برای از بین بردن رنگ و سفید کردن روغن های گیاهی، حیوانی و نفت نیز مطلع شدند و در سال 1890 برای اولین بار در نزدیکی های فورت بنتون مونتانا برای این ماده نام بنتونیت را برگزیدند و آن را به این نام، نامگذاری کردند.  تا این که در قرن ۲۰ به طور عمده استفاده از bentonite رواج یافت.

بنتونیت (Bentonite)

اطلاعات تکمیلی درباره بنتونیت

بنتونیت را نوعی کانی رسی میشناسند که از ایجاد کردن تغییراتی در خاکستر های آتشفشانی به دست می آید، این کانی ارزشمند دارای مواد معدنی مثل اسمکتیت و مونتوریلونیت است. سایر مواد معدنی از دسته و گروه اسمکیت ها عبارت هستند از هکتوریت، ساپونیت، بیدلایت و نونرونیت؛ و اسکمیت ها در واقع مواد معدنی رسی هستند که از کریستالیت های منفرد با ابعاد 2 میکرومتر تشکیل شده اند. (کانی های رس سه لایه، ساختار کریستالیت های اسمکتیت ها را تشکیل داده اند و دارای یک لایه هشت ضلعی و دو لایه چهار ضلعی هستند.

برای خنثی سازی بار منفی موجود در لایه های حاوی سیلیکات، از یون های قابل تبادل در نواحی بیت کریستالیت ها استفاده می شود. البته مقدار بار منفی موجود پایین بوده و به راحتی می تواند از کاتیون هایی مثل منیزیم دوبار مثبت و سدیم یک بار منفی  را جذب نماید.

در انواع بنتونیت ها با توجه به این که چگونه به وجود آمده و منبع تشکیل آن ها چه بوده، مواد معدنی دیگری یافت می شود. از جمله این مواد معدنی می توان کوارتز، فلسپات، کلسیت و گچ را نام برد.

ویژگی‌های ساختاری واحدهای چهار وجهی و هشت وجهی بنتونیت

سیلیس به عنوان واحد اصلی چهار وجهی، یکی از اجزای مشترک در تمام کانی های رسی است. این واحد در مرکز قرار گرفته و توسط چهار اتم اکسیژن احاطه شده است. واحدهای چهار وجهی به‌ صورت پیوسته به یکد یگر متصل می‌ شوند و لایه هایی به شکل صفحات تشکیل می دهند. این لایه ها با پیوندهای ایجاد شده بین اکسیژن های مشترک در پایه ی واحد های سیلیکاتی شکل می‌گیرند. در نتیجه‌ی اتصال مسطح واحد های چهار وجهی، ساختار شش ضلعی تشکیل می‌شود. حفره های موجود در این ساختار، محل مناسبی برای تثبیت یون های بین لایه ای روی سطح رس هستند، به‌ویژه زمانی که بار الکتریکی سطح اکسیژن کافی باشد.

واحد هشت وجهی در بنتونیت از شش اتم هیدروکسیل تشکیل شده که توسط کاتیون احاطه می شوند. لایه های هشت وجهی از اتصال مسطح واحدهای هشت وجهی به وجود می‌آیند. این لایه ها با اشتراک گذاری اکسیژن رأس هرم در واحد های چهار وجهی، به صفحات چهار وجهی متصل می شوند. در این ترکیب، آلومینیوم به عنوان عنصر مرکزی در واحد هشت وجهی عمل می‌کند.

ویژگی‌های فیزیکی و جذب رطوبت بنتونیت

بین لایه های بنتونیت پیوند واندروالسی ضعیفی وجود دارد که به واسطه این پیوند لایه ها به راحتی بر روی هم لغزش پیدا می کنند. از همین رو زمانی که این ماده را لمس کنیم، احساس می کنیم این ماده چرب است. به  واسطه همین ویژگی ذرات بنتونیت توانایی جذب رطوبت تا چندین برابر حجم خود و چیزی معادل 7 تا 20 برابر حجم خود  را دارند.

جذب رطوبت در بنتونیت به دلیل هیدراتاسیون کاتیون‌های قابل تبادل در سطح لایه‌ها اتفاق می‌افتد. این فرآیند موجب می‌شود که آب جذب شده، لایه‌های ساختار را با اعمال نیروی دافعه‌ای (مانند فشار اسمزی) از یکدیگر جدا کند. نتیجه این فرآیند، تورم بنتونیت است. این تورم در آب گرم با سرعت بیشتری رخ می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های مهم بنتونیت، امکان تورم و خشک شدن مکرر آن بدون کاهش خواص است. همچنین سطح مخصوص این ماده بسیار بالا بوده و بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ متر مربع متغیر است.

روش های تولید بنتونیت

بنتونیت در واقع از معادن سنگ با استفاده از روش های استخراج به دست می آید و این ماده حتی در شرایطی که دارای 30 درصد رطوبت نیز باشد، باز هم حالت جامد خود را حفظ می کند.

تولید بنتونیت Bentonite را در معادن سنگ ها با استفاده از روش استخراج به دست می آورند. ترکیب به دست آمده، حتی در شرایط داشتن رطوبت ۳۰ درصد، باز هم حالت جامدی دارد.

در فرآیند تولید بنتونیت، ابتدا مواد استخراج‌شده خرد می‌شوند. در صورت نیاز، سدیم کربنات (سودااش) به ترکیب اضافه می‌شود تا فعال‌سازی انجام گیرد. پس از این مرحله، ترکیب جامد به دست آمده با استفاده از روش‌هایی مانند جریان هوا یا خشک‌کردن سریع، خشک شده و میزان رطوبت آن به حدود ۱۵ درصد کاهش می‌یابد.

بسته به کاربرد نهایی بنتونیت، محصول نهایی الک شده و به دو شکل عرضه می‌شود:

  1. گرانولی
  2. پودر میکرونیزه (پس از آسیاب‌کردن).

برای تنظیم ویژگی‌های خاص محصول، بنتونیت را با اسیدها یا مواد آلی دیگر تیمار می‌کنند تا به درصد مورد نظر از خواص مطلوب برسد.

انواع بنتونیت

اصلی ترین نوع دسته بندی بنتونیت آن را به دو دسته تقسیم می کند. این دسته‌بندی اصلی بر اساس نوع کاتیون غالب در ساختار بنتونیت است:
1. بنتونیت سدیمی: کاتیون غالب آن سدیم است و به دلیل خاصیت جذب آب و تورم بالا مشهور است.
2. بنتونیت کلسیمی: کاتیون غالب آن کلسیم است و ویژگی‌های جذب روغن و چربی بالاتری دارد، اما جذب آب کمتری نسبت به بنتونیت سدیمی دارد.

انوا بنتونیت (دسته بندی دیگر بنتونیت)

در این بخش نوع دیگری از دسته بندی بنتونیت را با هم مرور می کنیم که این دسته بندی بر اساس زیرمجموعه یا شکل‌های فرآوری‌شده و کاربردی بنتونیت هستند که به نیازهای صنعتی خاص پاسخ می‌دهند. غالبا این دسته‌ها می‌توانند از بنتونیت سدیمی یا کلسیمی باشند، اما با فرآوری‌های خاص یا استانداردهای مشخص تغییراتی برای کاربردهای صنعتی پیدا می‌کنند:

بنتونیت فعال‌شده (Activated Bentonite)

این نوع بنتونیت از طریق فرآوری شیمیایی یا حرارتی، فعال می‌شود تا خواص جاذب یا کاتالیستی آن تقویت شود. بنتونیت فعال‌شده می‌تواند سدیمی یا کلسیمی باشد، اما با این فرآوری‌ها ویژگی‌های متفاوتی پیدا می‌کند. برای مثال در تصفیه روغن‌ها و کاربردهای صنعتی خاص استفاده می‌شود.

بنتونیت اسیدی (Acid-Activated Bentonite)

بنتونیتی که با اسید فعال شده و قدرت جذب بالایی برای مواد آلی دارد. این نوع هم ممکن است از بنتونیت سدیمی یا کلسیمی تهیه شده باشد، اما با افزودن اسید، خواص جدیدی پیدا می‌کند.

بنتونیت پتاسیمی (Potassium Bentonite)

این نوع بنتونیت نادرتر است و به‌ندرت در صنایع مختلف استفاده می‌شود، اما بر اساس کاتیون پتاسیم تقسیم‌بندی شده است.

خرید بنتونیت (Bentonite)

استانداردهای API و OCMA

برخی از بنتونیت های مورد استفاده در کاربردهای خاص باید دارای استاندارد های مشخصی باشند تا قابلیت استفاده در آن صنایع و کاربرد ها را داشته باشند. استاندارد های API و CAMA مشخص کننده این هستند که آیا بنتونیت قابلیت استفاده در حفاری چاه های نفت و گاز را دارد یا نه!
برای توضیح دقیق تر بنتونیت بر پایه استاندارد API می توتند از نوع بنتونیت سدیمی و یا بنتونیت کلسیمی باشند که مطابق با استاندارد های API ساخته شده باشند. به همین ترتیب، بنتونیت OCMA نیز بنتونیتی است که مطابق با مشخصات OCMA تولید شده است.
انواع بنتونیت بر پایه استاندارد API و OCMA در بازرگانی مفید عرضه می شود. برای ثبت سفارش و یا گرفتن اطلاعات بیشتر درباره این محصول و یا زئولیت و مولکولارسیو می توانید با شماره 09120697642 تماس حاصل نمایید.

کاربردهای بنتونیت

قیمت و خرید بنتونیت (Bentonite)

بنتونیت کاربرد های بسیار زیاد و گسترده ای دارد که برخی از مهم ترین کاربرد های این ماده را در ادامه با هم مرور میکنیم؛

کاربرد بنتونیت در صنعت حفاری

از  بنتونیت حفاری به عنوان مایع حفاری (Drilling mud) جهت روانکاری و خنک کردن ابزارهای به کار رفته جهت سوراخ کاری (مانند مته ها) استفاده می شود.
بنتونیت به عنوان یک گل حفاری در حفاری چاه‌های نفت و گاز استفاده می‌شود. این ماده با جذب آب و تشکیل یک لایه حفاظتی، از ریزش دیواره‌های چاه جلوگیری می‌کند.

کاربرد بنتونیت در صنعت دامپروری

بنتونیت به عنوان ماده افزودنی در خوراک دام به‌ویژه برای کنترل سموم قارچی و افزایش قابلیت جذب مواد مغذی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد بنتونیت در صنایع ساختمانی

بنتونیت در ساخت ملات و دوغاب‌های آب‌بند برای جلوگیری از نفوذ آب در سازه‌های زیرزمینی مانند سدها و تونل‌ها استفاده می‌شود.

کاربرد بنتونیت در صنعت کاغذ

بنتونیت در تولید کاغذ به عنوان یک ماده افزودنی برای بهبود کیفیت و افزایش انعطاف‌پذیری کاغذ به کار می‌رود.

کاربرد بنتونیت در صنایع بهداشتی و آرایشی

بنتونیت به دلیل خواص پاک‌کنندگی و جذب چربی، در ماسک‌های صورت و محصولات بهداشتی پوست به کار می‌رود.

فروش عمده بنتونیت در بازرگانی مفید

برای خرید با کیفیت ترین و خالص ترین خاک و پودر سنگ بنتونیت در مش بندی های مختلف و به صورت بسته بندی شده و یا فله ای با ما تماس بگیرید. قیمت فروش بنتونیت بستگی کاملی به این عوامل دارد:

  • میزان جذب آب و مایعات و چسبندگی یا ییلد
  • رنگ بندی محصول (سفید و کرم)
  • دانه بندی یا مش بندی
  • نوع بسته بندی (فله ، کیسه ، جامبوبگ)

ما آمادگی عرضه این محصول به کارخانجات و مصرف کنندگان داخلی از جمله صنعت نفت ، پروش دام و طیور و … همچنین همکاری نزدیک با تجار و صادرکنندگان گرامی برای صادرات به کشور های هدف را داریم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره قیمت این محصول و یا اقدام به سفارش می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید.

تلفن دفتر تهران: 28420163-021
تلفن دفتر سمنان: 33335234-023
مدیر فروش: 09120697642
ایمیل: info@zeolitea.com

سوالات متداول

بنتونیت معمولی چه تفاوتی با بنتونیت اکتیو دارد؟

بنتونیت اکتیو که به بنتونیت چاه ارت هم معروف است ، از اسید زنی بنتونیت معمولی به دست می آید تا رسانای خوبی برای جریان الکتریسته باشد. این محصول در چاه های ارت ساختمان ها به کار می رود.

بنتونیت بستر گربه چیست و چه کاربردی دارد؟

بنتونیت بستر از سنگ معدنی این ماده تولید می شود و خاصیت فوق العاده خوبی در جذب ادرار ، رطوبت و بوی نامطبوع آن دارد. این محصول که در دانه بندی خاصی تولید می گردد ، برای بستر گربه ، خرگوش و یا در مرغداری ها کاربرد دارد.

بنتونیت سدیمی بهتر است یا کلسیمی؟

این ماده معدنی در دو نوع سدیمی و کلسیمی در طبیعت وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی خاصی است. بنتونیت سدیم دار قابلیت جذب آب فوق العاده ای دارد و بنتونیت کلسیم دار برای جذب چربی و یون ها بکار می رود. بنابراین باید با توجه به نوع مصرف ، آن را انتخاب نمود.

بنتونیت رنگی با سفید چه تفاوتی دارد؟

این کانی در رنگ های مختلفی وجود دارد و هر کدام ویژگی های خاصی دارند. برای مثال ، بنتونیت تصفیه روغن باید سفید باشد تا رنگ روغن را تغییر ندهد. بنتونیت بهداشتی و پاک سازی پوست هم سبز رنگ است و می تواند سموم را از پوست بدن خارج کند.

انواع بنتونیت براساس ترکیب شیمیایی کدام است؟

  • بنتونیت سدیمی (Sodium Bentonite)
  • بنتونیت کلسیمی (Calcium Bentonite)
مقالات مرتبط

تفاوت زئولیت و بنتونیت

تفاوت زئولیت و بنتونیت شاید سوال و مسئله ای باشد که افراد…

14 ژانویه 2025

بنتونیت ریخته گری

با توجه به این که بنتونیت ریخته گری از خاصیت کلوئیدی و…

8 ژانویه 2025

بنتونیت حفاری (Bentonite Drilling)

بنتونیت حفاری (Bentonite) یک ترکیب معدنی حاصل از انواع خاک رس است…

6 ژانویه 2025

دیدگاه کاربران (5 دیدگاه)

  1. سلام
    چطوری میتونیم بنتونیت مرغوب و باکیفیت رو از بنتونیت هایی با کیفیت پایین تر تشخیص بدیم؟ راهی داره؟
    چگونه می توانیم بنتونیت اصل و مرغوب را انواع کم کیفیت تر تشخیص دهیم؟

    1. سلام و روز بخیر جناب خیری
      برای این که بنتونیت مرغوب رو تشخیص بدید باید به چند نکته خیلی مهم دقت کنید؛
      اول این که قابلیت جذب بالایی داشته باشه و زمانی که اون رو درون رطوبت و آب قرار میدن متورم بشه و یک ژل غلیظ تشکیل بشه، دوم این که بافت نرم و پودری داشته باشه و سوم هم رنگ بنتونیت مرغوب خاکستری یا سبز روشنه که بستگی به این داره که سدیمی باشه یا کلسیمی
      در نهایت هم میتونید با آنالیز فنی درصد مواد معدنی موجود در بنتونیت رو کامل تشخیص بدید
      امیدوارم کامل جواب داده باشیم…

  2. این مواردی که درباره بنتونیت چیست گفتید رو مطالعه کردم من میخوام قیمت این محصول و نحوه خرید عمده اون رو بپرسم چجوری میتونم باهاتون ارتباط داشته باشم؟

دیدگاهتان را بنویسید