صفحه اصلی > مولکولارسیو 3A :  مرکز پخش مولکولارسیو ۳A در ایران

 مرکز پخش مولکولارسیو ۳A در ایران

مولکولارسیو ۳A نمونه ای از مولکولارسیو ها می باشد که برای نم زدایی از گاز طبیعی و CNG می توان از آن استفاده کرد. این ماده در شکل های مختلف کروی و استوانه ای و هم چنین شکل های مختلف قابل تامین می باشد. اندازه حفره های مولکولارسیو ۳A به اندازه ۳ آنگستروم است که می تواند مولکول هایی با اندازه کوچکتر را جذب کند. مولکولارسیو ۳A می تواند تا اندازه ۲۲ درصد از وزن خود را رطوبت و مایعات را جذب کند.

مولکولارسیو چیست؟

مواد جاذب مولکولارسیو که از ان ها با نام الک مولکولی یا غربال مولکولی یاد می شود، موادی هستند که از آلومینا سیلیکات بلوری ساخته شده اند. این مواد زئولیت نوع A می باشند. مولکولارسیو ها ساختار بلورین و متخلخل گونه ای دارند.

به واسطه این تخلخل و حفره ها می توانند آب و مایعات زیادی را در خود نگهداری کند. سطح مقطع وسیعی که مولکولارسیو ها دارند و هم چنین نیروی یونی قوی موجب می شود تا مولکولارسیو ها آب و مایعات دیگر را درون خود نگهداری کنند.

سیال جذب شده یک ترکیب قطبی باشد، یا آب باشد می تواند توسط این ماده جذب گردد. در واقع می توان گفت که مولکولارسیو ها می توانند آب ناخالصی های موجود در گاز و مایعات را حذف کنند.

مولکولارسیو ها توانایی جذب بالایی دارند و بر اساس اندازه مولکولی شان می توانند مواد مختلف را جذب کنند. بر اساس اندازه مولکولی می توان این مواد را تقسیم بندی کرد. اندازه حفره ی هر مولکولارسیو یکسان است و از ۳ تا ۱۰ آنگستروم می توان آن ها را طبقه بندی کرد. کاربرد هر کدام نیز با وجود این تفاوت در اندازه متفاوت خواهد بود.

تمامی مولکولارسیو ها یکسری ویژگی مشترک دارند. رطوبت زدایی مستقیم و خشک کردن حذف ارگان سولفیدی، جداسازی آب و ترکیبات سولفوری موجب می شود تا این ماده در صنایع مختلف من جمله فراوری گاز طبیعی پر طرفدار باشد.

جاذب ها | دیباج صنعت پاسارگاد

۲۰ کاربرد مهم مولکولارسیو ۳A

۱- بر اساس اندازه حفرات مولکولارسیو ۳A کاربرد گسترده ای در رطوبت گیری از جریان های مختلف در صنایع گوناگون دارد.

۲- مورد استفاده به عنوان کاتالیست در پتروشیمی

۳-از کارایی و دوام انتقال جرم بالایی برخوردار است.

۴- مولکولارسیو ۳A  معمولا برای خشک کردن یا حذف رطوبت از گازها و حلال ها استفاده می شود.

۵- از این نوع مولکولارسیو برای خشک کردن گاز طبیعی، اتانول و مونومرهای واکنشی مانند اولفین و غیره استفاده می‌شود.

۶- رطوبت زدایی از هوای فشرده

۷- رطوبت زدایی از گازهای مبرد مانند R134a

۸- تولید الکل مطلق خالص سازی گاز کربنیک

۹- نم زدایی از گازها و بخصوص گاز های طبیعی

۱۰- آب زدایی از CNG

۱۱- آب زدایی از ترکیبات قطبی و الکل ها (حلال های قطبی) مانند اتانول و متانول

۱۲- آب زدایی از هیدروکربن های اشباع نشده مانند اتیلن ، استیلن، پروپیلن ، بوتادین و غیره می باشد.

۱۳- عایق بندی شیشه، برای جلو گیری از تغلیظ در فضای شیشه عایق بندی شده ی پنجره ها و غیره…

۱۴- تولید الکل مطلق

۱۵- خالص سازی گاز کربنیک

۱۶- آبگیری استاتیک گاز و آبگیری استاتیک واحدهای شیشه ای عایق بندی شده با هوا

۱۷- جاذب های ۳A علاوه بر کاربرد های معمول در رطوبت گیری و نم زدایی توانایی جداسازی هیدروکربن ها، آمونیاک و متانول از جریان گاز را دارند.

۱۸- دستیابی به بالاترین سطح کیفیت خطوط  انتقال و گاز طبیعی مایع

۱۹- الک مولکولی  A3 در صنایع غذایی و درمان های پزشکی نیز به عنوان خشک کننده قابل استفاده است.

۲۰- همچنین در محافظ بسته بندی و خشک کردن و حذف آلودگی ها از فضاهای سربسته و حذف بو ها از آن می تواند استفاده شود .

کاربرد های مولکولارسیو ۳A در صنایع مختلف

استفاده از مولکولارسیو ۳A در صنعت نفت و در خالص سازی جریانات گازی به کار برده می شود. هم چنین می توان از ان در لابراتوار های شیمی برای جداسازی ترکیبات و واکنش های مربوط به خشک کن استفاده کرد.

این نوع مولکولارسیو ۳A مانند نمونه های دیگری از مولکولارسیو ها، گرید های مختلفی دارد و هر کدام از این گرید ها نیز کاربردهای مخصوص به خود را در صنعت دارند.

GSorb-310

GSorb-310 نمونه ای از مولکولارسیو ۳A بوده که سطح ویژه ی بالایی دارد و به عنوان جاذب رطوبت در صنایع مختلف استفاده می شود. این ماده نیز در اشکال مختلف کروی، استوانه ای و تریلوب موجود می باشد.

  • رطوبت گیری از گاز های تبرید
  • نم گیری از هوای ورودی به کمپرسور
  • رطوبت زدایی از گاز طبیعی
  • جذب رطوبت بین شیشه های دوجداره

کاربردهایی است که مولکولارسیو ۳A گرید GSorb-310 دارد.

GSorb-320

گرید دیگری از مولکولارسیو ۳A که برای نم زدایی و رطوبت گیری از آن استفاده می شود. این محصول در سه شکل کروی، استوانه ای و تریلوب موجود می باشد.

GSorb-330 این جاذب برای رطوبت گیری از هیدروکربن اشباع نشده گازی مانند اتیلن و مایعات قطبی مانند اتانول کاربرد دارد. سطح فعال بالا و سرعت بالا در جذب از کاربرد های این محصول است.

  • نمزدایی از اتانول، متانول و سایر مایعات قطبی
  • جذب رطوبت از  اتیلن، پروپیلن و سایر هیدروکربن های غیراشباع

سایر کاربرد های مولکولارسیو ۳A

محصول ۳a در تولید شیشه های عایق و پنجره های دو و چند جداری، خشک کردن سیال مبرد، خشک کردن گاز طبیعی، مایعات هیدروکربنی، اتانول و مونومرهای واکنشی مثل الفین ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مولکولارسیو ۳A نیز یک نوع زئولیت سنتزی است که از نوع زئولیت های A است (حفرات این نوع از زئولیت از نوع زئولیت های X کوچکتر است).

سال هاست كه زئوليت ها به عنوان يك ماده شناخته شده و اثرگذار در دنيا مطرح گرديده اند. اين مواد معدني با فرمول عمومي :

Mx/n [(Al2O3)x(SiO2)y].WH2O

كه از خانواده آلومينوسيليكات ها مي باشند، در بسیاری از کاربردهای صنعتی، تجاری و شخصی مفید واقع شده است. فرمول شیمیایی مولکولارسیو ۳A عبارت است از :

 

K12[(AlO2)12(SiO2)].XH2O

 

و نسبت سیلیکون به آلومینیوم: SiO2/Al2O3=2 می باشد.

روش تهیه این محصول :

نوع مولکولارسیو ۳A معمولا با جایگزین کردن یون پتاسیم به جای سدیم در نوع ۴A ساخته می‌شود.

“مولکولارسیو ۳A، آلومینوسیلیکات پتاسیم – سدیم با توجه به اندازه حفراتش می تواند مولکول هایی با قطر مولکولی کمتر از ۳ انگستروم (از جمله آب) جذب خود کرده بنابراین مولکول هایی با قطر بزرگ تر از این مقدار توانایی داخل شدن به حفره های جاذب را نخواهند داشت . باز شدن منفذ ۳ آنگسترومی اجازه می دهد تا رطوبت جذب شود، اما هیدروکربن های اشباع نشده و الکل های بسیار قطبی مانند متانول و اتانول را حذف نمی کند.”

ویژگی های مولکولارسیو ۳A:

در حال حاضر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان کاتالیست، مواد جاذب رطوبت، جداکننده و تبادل کننده های یونی کاربرد گسترده ای دارند.

زئولیت ها به دلیل ساختارهای کریستالی متخلخل و خاصیت جذب سطحی به عنوان غربال های مولکولی (مولکولارسیو) در فرآیندهای جداسازی و جذب مورد استفاده قرار می گیرند. مولکولارسیو ۳A یک نوع زئولیت با حفره هایی به قطر ۳ آنگستروم، مناسب برای آب زدایی از گاز طبیعی (CNG)، ترکیبات قطبی و الکل ها (مانند متانول و اتانول) و هیدروکربن های اشباع نشده (مانند اتیلن، پروپیلن، بوتادین و . . .)

نرخ جذب بالا، طول عمر بالای جاذب و مقاوم بودن در برابر سایش از ویژگی های دیگر این مولکولارسیو می باشد .

روش احیا مولکولارسیو ۳A:

مولکولارسیو باید به طور دوره ای احیا شود تا ظرفیت جذب خود را حفظ کند . احیا مولکولارسیو شامل حرارت دادن آن‌ها تا دمای بالا برای حذف مولکول‌های جذب‌شده و بازیابی ظرفیت جذب آن‌ها است .

فرآیند و عملیات احیا را می توان با استفاده از روش های مختلفی مانند جذب نوسان حرارتی (TSA)، جذب نوسانی فشار (PSA) و جذب نوسان خلاء (VSA)، بسته به کاربرد خاص و نوع مولکولارسیو مورد استفاده، انجام داد .

مولکولارسیو ۳A را به روش حرارتی TSA در دمای ۲۰۰-۲۳۰ درجه سانتیگراد و یا با کاهش فشار در فرآیند PSA  می توان احیا کرد.

در صورتی که مولکولارسیو به درستی احیا شود میتواند نقطه شبنم زیر ۱۰۰-  درجه سانتی گراد را ایجاد و رطوبت زدایی کند .

مولکولارسیو ۳A تا نقطه شبنم ۱۰۰- درجه سانتی گراد دارای قابلیت رطوبت زدایی می باشند. مولکولارسیوها در صنعت هوای فشرده برای نقطه شبنم تا ۹۰- درجه سانتی گراد و درایرهای هیتردار دسیکانتی مورد استفاده قرار می گیرند.

همان طور که در مطالب بالا اشاره کردیم، مولکولارسیوها تا زمانی که به اشباع برسند توانایی جذب دارند. بنابراین برای اینکه بتوانند بار دیگر عملیات جداسازی را با کیفیت قبل انجام دهند نیاز است تا عملیات احیاء به درستی صورت پذیرد.

روش های بازسازی یا احیای مولکولارسیو شامل تغییر فشار (مانند اکسیژن کنسانتره)، گرمایش و خنک کردن با گاز حامل (همانطور که در dehydration اتانول استفاده می شود) و یا حرارت دادن در خلاء بالا می باشد . . درجه حرارت بازسازی از ۱۷۵ درجه سانتیگراد تا ۳۱۵ درجه سانتیگراد بسته به نوع مولکولارسیو می باشد .

در مقابل، سیلیکاژل را می توان با حرارت دادن آن در یک اجاق معمولی تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد (۲۵۰ درجه فارنهایت) در دو ساعت احیا کرد . با این حال، برخی از انواع ژل سیلیکاژل در معرض آب زیاد می ترکند و قابل بازسازی نخواهند بود .

تفاوت احیا مولکولارسیو ۳A و ۴A چیست؟

غربال مولکولی 3A

فرایند احیا برای مولکولارسیو ۳A و ۴A شبیه به هم است اما دما و زمان مورد نیاز برای احیا ممکن است به دلیل اندازه منافذ مختلف و خواص جذب متفاوت باشد.

مولکولارسیو ۳A و ۴A را می توان با حرارت دادن به دمای بالا احیا کرد تا مولکول های جذب شده حذف شوند و ظرفیت جذب آن ها بازیابی گردد.

فرایند احیا با استفاده از روش های مختلف همچون جذب نوسان حرارتی (TSA) ، جذب نوسانی فشار (PSA) و جذب نوسان خلاء (VPSA) با توجه به کاربرد خاص و نوع مولکولارسیو مورد استفاده، می توان انجام داد.

با این حال به علت اندازه منافذ مختلف مولکولارسیو ۳A به دمای احیا کمتر و زمان احیا کوتاه تری در مقایسه با مولکولارسیو ۴A نیاز دارد.

این به این دلیل است که مولکول های کوچکتر مثل آب می توانند به راحتی از منافذ کوچکتر مولکولارسیو ۳A دفع شوند.

فرایند احیا برای مولکولارسیو می تواند به نوع آلاینده ای که باید حذف گردد نیز بستگی داشته باشد.

به عنوان مثال در صورتیکه از مولکولارسیو برای جذب آب استفاده می کنید فرایند احیا ممکن است شامل حرارت دادن الک تا دمای حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد برای چند ساعت جهت حذف مولکول های آب باشد.

علاوه بر دما و زمان عامل های دیگری مانند سرعت جریان گاز، فشار و ترکیب نیز قادرند بر فرایند احیا تاثیر بگذارند.

به عنوان مثال در جذب نوسان فشار (PSA) ، فزایند احیا شامل کاهش فشار بستر جاذب جهت آزاد سازی مولکول های جذب شده است.

فشار و سرعت جریان ویژه مورد نیاز برای احیا به نوع کاربرد و نوع مولکولارسیو بستگی دارد.

البته توجه به این نکته مهم است که فرایند احیا باید به دقت کنترل شود تا از آسیب به مولکولارسیو جلوگیری گردد.

گرمای بیش از اندازه و یا قرار گرفتن در معرض بعضی از مواد شیمیایی می تواند سبب تخریب یا آسیب ساختاری به الک شود که می تواند ظرفیت جذب و طول عمر آن را کاهش دهد.

به صورت کلی، فرایند احیا برای مولکولارسیو یک گام مهم در حفظ عملکرد  و طول عمر آن ها است.

شرایط خاص مورد نیاز جهت احیا به عامل های مختلفی مثل نوع مولکولارسیو، ماده جذب شده و کاربرد خاص بستگی دارد.

عوامل موثر بر قیمت مولکولارسیو ۳A در ایران

مولکولارسیو ۳A درجه کیفیت های مختلفی دارد. کشور سازنده و نوع گرید نیز بر روی قیمت محصول تاثیر گذار خواهد بود. در صورتی که بخواهید مولکولارسیو ۳A درجه یک  و وارداتی خریداری کنید، این محصول را بدون واسطه و به صورت مستقیم به ما سفارش دهید.

واردات مستقیم مولکولارسیو ۳A و حذف واسطه های موجود، سبب می شود تا این محصول با قیمت مناسب تری به دست شما برسد.

پست های مرتبط

مرکز پخش پودر زئولیت 3A صادراتی

پودر زئولیت که در عرصه های مختلف صنعتی کاربرد فراوانی دارد به طور بسته بندی شده در بازار به فروش می رود. مرکز ارائه دهنده با توجه به درخواست های مردم جهت خرید ن

5 اکتبر 2021

مرکز تولید مولکولارسیو 3a در شیراز

زئولیت ها دو گونه اند که یکی طبیعی بوده و با استخراج از معادن به دست می آیند. این محصولات به صورت قله ای سنگ های بزرگ و ریز گرانولی  پودری ارائه می شوند. ا

6 ژانویه 2021

دیدگاهتان را بنویسید