بنتونیت (Bentonite) نوعی خاک رس طبیعی بوده که دارای ویژگی هایی همچون جذب آب و خاصیت چسبندگی بالا است. عمده ماده تشکیل دهنده بنتونیت کانی به نام مونت موریلونیت است. در ادامه با این ماده معدنی بیشتر آشنا می شویم:
بنتونیت چیست؟
بتونیت نوعی خاک ریزدانه ای است که عمدتا 85 درصد آن از خاک رسی از نوع مونت موریلونیت تشکیل شده، این ماده برخلاف باور عموم یک کانی نیست، بلکه مجموعه ای از کانی ها سنگ بنتونیت را تشکیل می دهند.
حال یکی از ویژگی های رس مونت موریلونیت دارا بودن ساختاری مشکل از حفره ها بوده که این حفره ها در سایز نانو بوده و حفره ها روی خواص بنتونیت تاثیر گذار هستند.
انواع بنتونیت
اصلی ترین نوع دسته بندی بنتونیت آن را به دو دسته تقسیم می کند. این دستهبندی اصلی بر اساس نوع کاتیون غالب در ساختار بنتونیت است:
1. بنتونیت سدیمی: کاتیون غالب آن سدیم است و به دلیل خاصیت جذب آب و تورم بالا مشهور است.
2. بنتونیت کلسیمی: کاتیون غالب آن کلسیم است و ویژگیهای جذب روغن و چربی بالاتری دارد، اما جذب آب کمتری نسبت به بنتونیت سدیمی دارد.
نوع دیگر دسته بندی بنتونیت
در این بخش نوع دیگری از دسته بندی بنتونیت را با هم مرور می کنیم که این دسته بندی بر اساس زیرمجموعه یا شکلهای فرآوریشده و کاربردی بنتونیت هستند که به نیازهای صنعتی خاص پاسخ میدهند. غالبا این دستهها میتوانند از بنتونیت سدیمی یا کلسیمی باشند، اما با فرآوریهای خاص یا استانداردهای مشخص تغییراتی برای کاربردهای صنعتی پیدا میکنند:
بنتونیت فعالشده (Activated Bentonite)
این نوع بنتونیت از طریق فرآوری شیمیایی یا حرارتی، فعال میشود تا خواص جاذب یا کاتالیستی آن تقویت شود. بنتونیت فعالشده میتواند سدیمی یا کلسیمی باشد، اما با این فرآوریها ویژگیهای متفاوتی پیدا میکند. برای مثال در تصفیه روغنها و کاربردهای صنعتی خاص استفاده میشود.
بنتونیت اسیدی (Acid-Activated Bentonite)
بنتونیتی که با اسید فعال شده و قدرت جذب بالایی برای مواد آلی دارد. این نوع هم ممکن است از بنتونیت سدیمی یا کلسیمی تهیه شده باشد، اما با افزودن اسید، خواص جدیدی پیدا میکند.
بنتونیت پتاسیمی (Potassium Bentonite)
این نوع بنتونیت نادرتر است و بهندرت در صنایع مختلف استفاده میشود، اما بر اساس کاتیون پتاسیم تقسیمبندی شده است.
استانداردهای API و OCMA
برخی از بنتونیت های مورد استفاده در کاربردهای خاص باید دارای استاندارد های مشخصی باشند تا قابلیت استفاده در آن صنایع و کاربرد ها را داشته باشند. استاندارد های API و CAMA مشخص کننده این هستند که آیا بنتونیت قابلیت استفاده در حفاری چاه های نفت و گاز را دارد یا نه!
برای توضیح دقیق تر بنتونیت بر پایه استاندارد API می توتند از نوع بنتونیت سدیمی و یا بنتونیت کلسیمی باشند که مطابق با استاندارد های API ساخته شده باشند. به همین ترتیب، بنتونیت OCMA نیز بنتونیتی است که مطابق با مشخصات OCMA تولید شده است.
انواع بنتونیت بر پایه استاندارد API و OCMA در بازرگانی مفید عرضه می شود. برای ثبت سفارش و یا گرفتن اطلاعات بیشتر درباره این محصول و یا زئولیت و مولکولارسیو می توانید با شماره 09120697642 تماس حاصل نمایید.
کاربردهای بنتونیت
بنتونیت کاربرد های بسیار زیاد و گسترده ای دارد که برخی از مهم ترین کاربرد های این ماده را در ادامه با هم مرور میکنیم؛
کاربرد بنتونیت در صنعت حفاری
از این ماده به عنوان مایع حفاری (Drilling mud) جهت روانکاری و خنک کردن ابزارهای به کار رفته جهت سوراخ کاری (مانند مته ها) استفاده می شود.
بنتونیت به عنوان یک گل حفاری در حفاری چاههای نفت و گاز استفاده میشود. این ماده با جذب آب و تشکیل یک لایه حفاظتی، از ریزش دیوارههای چاه جلوگیری میکند.
کاربرد بنتونیت در صنعت دامپروری
بنتونیت به عنوان ماده افزودنی در خوراک دام بهویژه برای کنترل سموم قارچی و افزایش قابلیت جذب مواد مغذی مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد بنتونیت در صنایع ساختمانی
بنتونیت در ساخت ملات و دوغابهای آببند برای جلوگیری از نفوذ آب در سازههای زیرزمینی مانند سدها و تونلها استفاده میشود.
کاربرد بنتونیت در صنعت کاغذ
بنتونیت در تولید کاغذ به عنوان یک ماده افزودنی برای بهبود کیفیت و افزایش انعطافپذیری کاغذ به کار میرود.
کاربرد بنتونیت در صنایع بهداشتی و آرایشی
بنتونیت به دلیل خواص پاککنندگی و جذب چربی، در ماسکهای صورت و محصولات بهداشتی پوست به کار میرود.
فروش عمده بنتونیت در بازرگانی مفید
برای خرید با کیفیت ترین و خالص ترین خاک و پودر سنگ بنتونیت در مش بندی های مختلف و به صورت بسته بندی شده و یا فله ای با ما تماس بگیرید. قیمت فروش بنتونیت بستگی کاملی به این عوامل دارد:
- میزان جذب آب و مایعات و چسبندگی یا ییلد
- رنگ بندی محصول (سفید و کرم)
- دانه بندی یا مش بندی
- نوع بسته بندی (فله ، کیسه ، جامبوبگ)
ما آمادگی عرضه این محصول به کارخانجات و مصرف کنندگان داخلی از جمله صنعت نفت ، پروش دام و طیور و … همچنین همکاری نزدیک با تجار و صادرکنندگان گرامی برای صادرات به کشور های هدف را داریم.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره قیمت این محصول و یا اقدام به سفارش می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید.
تلفن دفتر تهران: 28420163-021
تلفن دفتر سمنان: 33335234-023
مدیر فروش: 09120697642
وبسایت: www.zeolitea.com
ایمیل: info@zeolitea.com
سوالات متداول
بنتونیت معمولی چه تفاوتی با بنتونیت اکتیو دارد؟
بنتونیت اکتیو که به بنتونیت چاه ارت هم معروف است ، از اسید زنی بنتونیت معمولی به دست می آید تا رسانای خوبی برای جریان الکتریسته باشد. این محصول در چاه های ارت ساختمان ها به کار می رود.
بنتونیت بستر گربه چیست و چه کاربردی دارد؟
بنتونیت بستر از سنگ معدنی این ماده تولید می شود و خاصیت فوق العاده خوبی در جذب ادرار ، رطوبت و بوی نامطبوع آن دارد. این محصول که در دانه بندی خاصی تولید می گردد ، برای بستر گربه ، خرگوش و یا در مرغداری ها کاربرد دارد.
بنتونیت سدیمی بهتر است یا کلسیمی؟
این ماده معدنی در دو نوع سدیمی و کلسیمی در طبیعت وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی خاصی است. بنتونیت سدیم دار قابلیت جذب آب فوق العاده ای دارد و بنتونیت کلسیم دار برای جذب چربی و یون ها بکار می رود. بنابراین باید با توجه به نوع مصرف ، آن را انتخاب نمود.
بنتونیت رنگی با سفید چه تفاوتی دارد؟
این کانی در رنگ های مختلفی وجود دارد و هر کدام ویژگی های خاصی دارند. برای مثال ، بنتونیت تصفیه روغن باید سفید باشد تا رنگ روغن را تغییر ندهد. بنتونیت بهداشتی و پاک سازی پوست هم سبز رنگ است و می تواند سموم را از پوست بدن خارج کند.
انواع بنتونیت براساس ترکیب شیمیایی کدام است؟
- بنتونیت سدیمی (Sodium Bentonite)
- بنتونیت کلسیمی (Calcium Bentonite)